Stress

Stressen kan være på job, familie, venner, penge, bolig kig hele vejen rundt på alle aspekter af dit liv. Stress kan skyldes tankemylder, der kører rundt i hovedet, og giver søvnløshed og dårlig nattesøvn.
Dortheflak.dk læsestof om stress

Stress

Jeg ser et stigende antal stresset og angst klienter i klinikken.

Heldigvis får jeg jer på rette spor igen, med healing og klarsyn.

1: Det starter som regel med at i får nogen opråb, som tanker, kropssignaler med du lytter ikke.

2: Kroppen og tanker råber op, men dit EGO kommer med undskyldninger, som der er 2 dage tilbage, så er der weekend, lige 3 dage mere så er der en fridag. Men de psykiske og fysiske symptomer forsætter.

”Kan du nikke ja, til nogen af disse symptomer, skal du kontakte mig”


Psykiske symptomer:

Koncentrationsbesvær – Hukommelsesbesvær- Manglende nærvær – Tankemylder af fremtidens tanker – Indre uro – Tendens til depression – Ensomhedsfølelsen – Mindre værd – Aggressivitet – Manglende nærvær – Ind ad vendt hed – Angst for at leve….


Fysiske symptomer:

Spændinger i nakken, Bryst og ryggen – Sitren i brystet – Høj puls – Søvnproblemer – Tissetrang – Svedende håndflader – Svimmelhed – Oppustet eller ondt i maven – Allergi – Vægttab -Ildelugtende sved – Tildens til infektioner – Manglende energi – Vægtøgning – Kvalme – Træthed – Problemer med synet…..

Mennesker, der får stress, er ikke svage –
de har bare været stærk for længe.
Reaktion på manglende balance mellem krav og ressourcer.


Vigtig med søvn og den rigtige mad

7-8 timer søvn hver nat, så reparer kroppen og sind sig selv.

Spis dig syg eller spis dig rask. Ved stress er det sukker man indtager, og det tager energi og forværrer stress-hormonet kortisol.

Ved stress hænger krop og sind slet ikke sammen. MEN der kommer en dag hvor du slet ikke kan komme af sted ud af døren, det kan være at tårnede triller, du kan ikke dreje nøglen i bilen, eller du er frossen til is på din arbejdsplads og du kan ikke huske hvad du skal – og så er sygemeldingen.

Her hjælper jeg med Healing og Klarsyn, til at kommer på rette spor, det kan være privatlivet der ses på jobbet, og det kan være jobbet der kommer med hjem i privatlivet.

Men hvor er kerneudfordringen, det kan være en lille justering, så er du på rette vej igen og det kan være et stort skridt, der skal til for at kommer på rette vej.

Der er forskel på stress og travlhed

Stressen kan være på job, familie, venner, penge, bolig kig hele vejen rundt på alle aspekter af dit liv. Stress kan skyldes tankemylder, der kører rundt i hovedet, og giver søvnløshed og dårlig nattesøvn.


Stress og dårligsøvn kan skyldes overvægt, fordi: når du er stresset, og produktionen af stresshormonet kortisol stiger, stiger din appetit som regel også, og særligt trangen efter sukker, fedt og alkohol, som desværre sætter sig på maven.

Ligeledes viser undersøgelser, at din krop går i ”selvforsvars-mode” og sætter forbrændingen ned, da den føler sig under angreb, når du er ramt af stress. Sideløbende stiger mængden af Aldosteron ”Salt”, hvilket betyder at mere salt tilbageholdes i kroppen. Salt tilbageholder vand og øger væskeophobning. Derfor er der mange der tager på i vægt når de er stresset.

Dårlig eller mangelfuld søvn er et problem for mange især overvægt. Når du sover, stiger kroppens niveau af mæthed hormon, når du har dårlig søvn aktiverer vores sulthormon, så du kommer til at spise mere end kroppen har brug for.

Mangel på søvn, øget vægt og gør den mere farlig fedt, dannes omkring vores organer.

Det er svært at komme sig over en stress periode, den har måske har stået på i 6-8 mdr. man har kørt den alt for langt, familie kollegaer har vende sig til din nye standart eller ikke siger noget, men i dig er det en kamp med hukommelsen og overskue dagen, man kan blive mere stille og trist/ indelukket, og når man ikke kan mere, kan man blive udadreagerende og kan ikke kende sig selv, man vil gerne være alene, små ting som køre bil eller handle ind i Netto kan være helt uoverskuelige, alt skal skrives ned, man glemmer helt alm hverdags ting, bare sidde og snakke med en person som sakker som et vandfald og om ligegyldig ting, man kan selv ikke overskue det og man er ved at eksploder, vores hjerner slår fra, og man er tom – og man sidder bare og siger Hva.


Det du kan gøre er: Afbalanceret mellem stress og hvile, ro og søvn og at være aktiv, holde pauser, drik vand, spis godt, rydde op i dine udfordringer, hold dig aktiveret, og smertefri.

Når du er tryg ved dine symptomer. Healer din krop bedre. Jo bedre du forstår din krop jo hurtigere får du det breder.

Binyrerne er en kirtel der producer stresshormoner, stress over længer tid bliver man træt, udbrændt, tankemylder, laver kun det nødvendige med viljestyrke. Mærk hvad der er årsagen, og hvordan kommer du vider der fra, tro mod dig selv, sige fra.

Hvad skal ændres, for der er noget der skal ændres
”Gør du det du plejer, så får du det du plejer”

Din krop får ikke symptomer fordi den modarbejder dig, men fordi den forsøger at samarbejde…

NÅR du ikke lytter… Kroppen råber for den har brug for dig. lytter du ikke finder kroppen på flere og mere alvorlige symptomer og advarsler. Derfor kan man rammes af stress flere gange. Hvis man ikke har lært af det første gange eller anden gang, det kan være jobbet eller ægtefælden man ikke bare lige kan forlade, og ikke kan komme ud af sin stress. Der er altid en løsning, man skal bare lige finde løsningen.


Åndedræt: Det er vigtigt at man kan tage dybe vejrtrækninger, både for at ilte rigtig i kroppen til muskler og kræsløb, men også til at få ro på nervebaner, og vigtig hvis man vil mediter rigtig og ro på kroppen. Det er sundt at falde i søvn, med det dybe åndedræt, så kroppen er i ro og balance inden natlampen slukkes.


Love dig selv, dette her!! ”Sig det højt”

– Gør det, der gør mig glad og giver indre ro.

– Lyt til mig selv og det der følges rigtig, er den rigtig vej.

– Gå efter lyset og energien.

– Mig selv og mine værdier. Jeg skal gøre det, der er GODT for mig,

– Ros og elsk mig selv.


Vi går et spadestik dybere i essensen af stress

For at forstå essensen i stress så går vi et spadestik dybere. Forestil dig at du ikke er stresset.

Du er derimod Forvirret. Og under det er du fyldt med tvivl og frygt

Når jeg skriver tvivl, så mener jeg situationer, hvor du ikke tager stilling til tingene og vælger at lade stå til.

Det vil dit indre og din krop ikke finde sig i.

Så derfor laver den uro og ballade, og det giver følelsen af stress.


Og nu til noget meget vigtigt

Jeg understreger, at når jeg taler om den forvirring, tvivl og frygt, der er årsag til stress, så er der noget, du og jeg skal have helt på det rene.

Processen med at arbejde i at opløse de gamle og uhensigtsmæssige mønstre er IKKE noget, du skal gøre som nystresset. Der skal du give dig ro og hvile dig.

Det er derimod senere, når du får mere energi og overskud, at du kan begyndt at arbejde med disse ting, så du undgår stress en anden gang.


Det gode ved at se på stress som forvirring og underliggende tvivl og frygt er, at du kan tage begynde at tage din power hjem til dig selv.

Du er ikke syg-syg, du er derimod styret at gamle og uhensigtsmæssige mønstre, som gør at du handler i mod dine værdier, grænser og behov og det får din krop og særligt dit nervesystem til at reagere.

Du er kaptajnen i dit liv og det er nu tid til at rette kursen ind og styre mod de meget smukke og nydelsesfulde steder i livet.

Jeg håber at du ser forskellen.

Det er vigtigt at du, nu vil se vigtigheden i øjnene, at du undersøger ting og lærer at tage stilling og at handle ud fra det, der er rigtigt for dig.

Men ved du hvad? Måske er det faktisk godt.

For når du begynder at undersøge din tvivl og frygt kan du begynde at lave små ændringer og rette til hen imod et liv som er meget mere dig. Et liv hvor du lever i overensstemmelse med dig og dine værdier. Mange rejser sig stærkere igen, står mere stærk, målrettet, højre livsglæde, selvværd, selvkærlighed, og er kaptegn på sit eget skib. Man lærer rigtig meget om sig selv, når man har smagt den bitter stresssuppe.

Det giver indre fred, glæde, overskud og energi.


Stress ramte skal passe på omgivelserne: Det kan gå ud over børn, ægtefælden og kollegaer.


5 ting de fleste gør som ødelægger børns selvværd:

1. Skælder ud: Når du skælder uf og hæver stemmen ”hvor tit skal jeg sige det”

2. Giver skyldfølelser: Når voksen giver skylden ”se nu hvad du har gjort, nu gik den i stykker”

3. Nedgøre: Du er ikke elsket ”Nu er du da bare for dum, tænk du dig aldrig om”

4. Ignorere: Telefon der ringer og fjernsyn er vigtigere end barnes behov

5. Tilsidesat: Du er ikke vigtig, taler længe med en anden voksen, mens barnet bare venter på at få kontakt, hvorfor gjord du det.

Et dårligt selvværd skaber et eller flere af disse problemer: Negativitet – forvirring – irritabilitet – aggressivitet – depression – hyperaktivitet – sårbarhed – indlæringsvanskeligheder og manglende koncentration.


Selvværd

Tæl gerne 10,20,30,40,50, få ro på dig selv, så du ikke skælder ud men i stedet for roser barnet og omgivelser.

– Det er helt i orden du er sur, du er helt rigtig, du er helt i orden, du er god nok, du er elsket, du er ønsket.

– Du må ikke sige: du er forkert, du dur ikke, du er ikke god nok, her tager du selvværd ad dit barn.

– Bryd den onde cirkel: Ved at give dit barn/dig selv et pusterum, med fred og ro- mentalt træningen er en god løsning. Til at styrke selvværdet

– Mentalt træning er lad dit barn slappe af om eftermiddagen, lad barnet/ dig selv lave noget som giver ros og selvværd, en god godnathistorie er god eller en meditation det vigtigste er at barnet og du kommer i ro, både kroppen, nervesystemet og sindet, så barnet sover trykt og godt.

Lavselvværd: kan føre til nervøsitet, aggressivitet, manglende koncentration, mobning, dårlige præstationer i skolen og meget mere.

Jeg håber det har giver mening og hjælp dig.

Pas godt på dig selv.

De bedste hilsner Dorthe Flak.